Η πράξη PoSEC  στοχεύει στη δημιουργία ενός Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (M.I.S) και των υποδομών ασφάλειας τα οποία θα μπορούν να υποστηρίζουν όλες τις φάσεις διαχείρισης κρίσης, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να καταχωρήσουν τις πληροφορίες που σχετίζονται με κάθε περιστατικό, να μεταφέρουν τις πληροφορίες αυτές στο αρμόδιο εκτελεστικό όργανο και να βοηθήσουν το εκτελεστικό όργανο στην επίλυση/διαχείριση του περιστατικού σύμφωνα με τις Τυποποιημένες Διαδικασίες Λειτουργίας της υπηρεσίας στην οποία ανήκει. Η πράξη υλοποιείται από έναν εκ των μεγαλύτερων ημικρατικών οργανισμών της Κυπριακής Δημοκρατίας που είναι η Αρχή Λιμένων Κύπρου (ΑΛΚ) ως επικεφαλής εταίρος και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου (ΔΛΤΜ).

Μέσω της πράξης επιδιώκεται η εναρμόνιση της ανταλλαγής πληροφοριών και δεδομένων μεταξύ λιμένων και άλλων αρμόδιων αρχών, προκειμένου να διασφαλιστεί υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας, σχεδιασμού και προσαρμογής των υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στους επιβάτες, η ενίσχυση της επείγουσας αντιμετώπισης περιστατικών για την άμβλυνση των συνεπειών στη συνέχιση της επιχείρησης και η ενεργοποίηση της ανάπτυξης των λιμενικών υπηρεσιών με βιώσιμο και ισορροπημένο τρόπο. 

Επιπλέον, στοχεύει στην ενίσχυση των υποδομών δημιουργώντας ένα κοινό επιχειρησιακό δίκτυο λιμένων, για την : 

Προώθηση έξυπνων λύσεων μεταφοράς και εφαρμογών πληροφορικής για τη βελτίωση των μεταφορικών υπηρεσιών και της ροής ανθρώπων. 
Ενίσχυση των διασυνοριακών μεταφορών και της συνεργασίας και της ανταγωνιστικότητας των λιμένων. 
Βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στους χρήστες · Μείωση του κόστους διαχείρισης των μεταφορικών δραστηριοτήτων.  
Βελτίωση της παροχής υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, επιτάχυνση των διαδικασίων, μείωση της γραφειοκρατίας, μετριασμός των κινδύνων που συνεπάγεται, να εξασφαλίσει δεδομένα, αγαθά, έγγραφα και χειρισμό επιβατών, η διαμόρφωση κοινής επιχειρησιακής εικόνας μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών σε περίπτωση συνεργασίας για αντιμετώπιση σημαντικού διασυνοριακού συμβάντος μέσω της υποστήριξης διεθνώς αποδεκτών πρωτοκόλλων διαλειτουργικότητας.  

Αναμενόμενες εκροές πράξης: 

Οι κύριες εκροές  που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στη βάση των ενεργειών που προβλέπονται στο πλαίσιο του έργου είναι: 

 -η δημιουργία συστήματος διαχείρισης συμβάντωνκρίσεων με κοινή επιχειρησιακή εικόνα μεταξύ των δύο χωρών, λογισμικό Διοίκησης και Ελέγχου (Command and Control – C2) πολύ-επίπεδης αρχιτεκτονικής (Web n-tier) κατ’ ελάχιστον 3 επιπέδων για τη βέλτιστη απόκριση του κρατικού μηχανισμού με δυνατότητες αμφίδρομης επικοινωνίας με χρήστες που βρίσκονται στο πεδίο μέσω συνδεδεμένης εφαρμογής κινητού. Οι πληροφορίες αποτυπώνονται σε ψηφιακό χάρτη για δημιουργία επιχειρησιακής εικόνας, θέσεων και εξέλιξης συμβάντων με παραγωγή αναφορών και αποθήκευση σε γεωβάση.  
συλλογή και αποτύπωση στον ηλεκτρονικό χάρτη πληροφορίας, που προέρχεται είτε από τις άλλες υπηρεσίες (Πυροσβεστική, Αστυνομία κλπ), είτε από τους χρήστες της εφαρμογής του έξυπνου κινητού, είτε από εθνικούς ή διεθνείς επιστημονικούς φορείς καθώς και ο εντοπισμός  πλοίων με πιθανή παράνομη συμπεριφορά.  
– η εφαρμογή σε έξυπνο κινητό (Android) για επιχειρησιακή εικόνα στο πεδίο και αποστολή θέσης, πληροφορίας, φωτό και βίντεο στα κεντρικά.